Ugrás a fő tartalomra

Variációk elősütött húsra

Vendégvárásra nagyon jól megfelelnek ezek a receptek, hiszen a munka nagy részét korábban el lehet végezni. A többi meg már csak a sütés időzítésén múlik.

Csirkéből: 

A csirkemell filéket sóztam, borsoztam, majd felforrósított serpenyőben kevés olajon rövid idő alatt elősütöttem.

Innen jönnek a variációk.

Aszalt paradicsomos-spenótos csirke

Olívás-paradicsomos csirke

Karamellizált hagymával sült csirkemell

Karajból:

A karajt kiklopfolom, mindkét oldalát sózom (Én ezt is időtakarékossá tettem. Az 1. húst tényleg minkét oldalán megsózom, erre ráteszem a következőt, és a felső oldalát sózom meg, az alsót nem, ez ugyanis érintkezik az alatta levővel, és ettől lesz sós. És így tovább, amíg el nem fogy.)

Egy serpenyőben kevés olajat melegítek.

A hús mindkét oldalát lisztbe mártom, és a forró olajban hirtelen átsütöm (a hús kifehéredik, és egy kevés pörzsanyagot kap)

Innen jönnek a variációk.

Sertéskaraj gombás ragu alatt

Dubarry-szelet - ez készíthető csirkemellből is

Sarkadi pecsenye 

Burgundi karaj

Sertéskaraj Börzsönyi módra

Karaj camemberttel

Daràlt húsból:

Fasírozott borsópaprikàsban

Húsgombóc paradicsom szószban

Stroganoff húsgombóc 

Rakott káposzta

Canneloni 

Halból:

Tőkehal paradicsommártásban




Megjegyzések