Vendégvárásra nagyon jól megfelelnek ezek a receptek, hiszen a munka nagy részét korábban el lehet végezni. A többi meg már csak a sütés időzítésén múlik.
Csirkéből:
A csirkemell filéket sóztam, borsoztam, majd felforrósított serpenyőben kevés olajon rövid idő alatt elősütöttem.
Innen jönnek a variációk.
Aszalt paradicsomos-spenótos csirke
Olívás-paradicsomos csirke
Karamellizált hagymával sült csirkemell
Karajból:
A karajt kiklopfolom, mindkét oldalát sózom (Én ezt is időtakarékossá tettem. Az 1. húst tényleg minkét oldalán megsózom, erre ráteszem a következőt, és a felső oldalát sózom meg, az alsót nem, ez ugyanis érintkezik az alatta levővel, és ettől lesz sós. És így tovább, amíg el nem fogy.)
Egy serpenyőben kevés olajat melegítek.
A hús mindkét oldalát lisztbe mártom, és a forró olajban hirtelen átsütöm (a hús kifehéredik, és egy kevés pörzsanyagot kap)
Innen jönnek a variációk.
Dubarry-szelet - ez készíthető csirkemellből is
Daràlt húsból:
Halból:
Megjegyzések
Megjegyzés küldése