Ugrás a fő tartalomra

Olívás - paradicsomos csirkemell

 A csirkemell filéket sóztam, borsoztam, majd felforrósított serpenyőben kevés olajon elősütöttem.

Hozzávalók:

- 1db közepes vöröshagyma

- 2 gerezd fokhagyma

- 1 doboz apróra vágott paradicsomkonzerv

- 2 evőkanál balzsamecet

- 10 dkg magozott olívabogyó

- 1 ág rozmaring

- 1 kávéskanál sriracha szósz (helyette lehet egy kevés erős pista is)

- só és bors ízlés szerint

Elkészítés:

- a vöröshagymát félbe, majd vékony szeletekre vágom, és 2 evőkanál olívaolajon (jobb az íze, ha a hús sütése után visszamaradt olajra dobom) rövid ideig dinsztelem,

- hozzáadom az apróra vágott rozmaringot és fokhagymát,

- felöntöm a paradicsomkonzervvel,

- belekeverem a félbevágott olívabogyót,

- ízesítem a balzsamecettel, a sriracha szósszal, a sóval és borssal, és felforralom.

- Az elősütött csirkét hőálló tálba teszem. Ráöntöm a szószt, és forró sütőben (légkeverésen 200 fok) kb. 15 percig sütöm . Úgy időzítem, hogy a krumplival együtt fejezzem be.

A köret párolt brokkoli és tepsiben sült krumpli (a krumplit cikkekre vágom, meghintem só-bors-paprika keverékével és összekeverem 2 evőkanál olívaolajjal - légkeverésen 200 fokon kb 25-30 perc alatt ropogósra sül)

Megjegyzések