A csirkemell filéket sóztam, borsoztam, majd felforrósított serpenyőben kevés olajon elősütöttem.
Hozzávalók:
- 1db közepes vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 doboz apróra vágott paradicsomkonzerv
- 2 evőkanál balzsamecet
- 10 dkg magozott olívabogyó
- 1 ág rozmaring
- 1 kávéskanál sriracha szósz (helyette lehet egy kevés erős pista is)
- só és bors ízlés szerint
Elkészítés:
- a vöröshagymát félbe, majd vékony szeletekre vágom, és 2 evőkanál olívaolajon (jobb az íze, ha a hús sütése után visszamaradt olajra dobom) rövid ideig dinsztelem,
- hozzáadom az apróra vágott rozmaringot és fokhagymát,
- felöntöm a paradicsomkonzervvel,
- belekeverem a félbevágott olívabogyót,
- ízesítem a balzsamecettel, a sriracha szósszal, a sóval és borssal, és felforralom.
- Az elősütött csirkét hőálló tálba teszem. Ráöntöm a szószt, és forró sütőben (légkeverésen 200 fok) kb. 15 percig sütöm . Úgy időzítem, hogy a krumplival együtt fejezzem be.
A köret párolt brokkoli és tepsiben sült krumpli (a krumplit cikkekre vágom, meghintem só-bors-paprika keverékével és összekeverem 2 evőkanál olívaolajjal - légkeverésen 200 fokon kb 25-30 perc alatt ropogósra sül)
Megjegyzések
Megjegyzés küldése