Ugrás a fő tartalomra

Sertéskaraj Börzsönyi módra

(nem saját fotó)

Ma lecsót főztem. És hogy mi köze van a Börzsönyi karajhoz? Nagyon is sok, bár pár perce még én se tudtam volna megmondani.

Kikapcsolódásként megint a régi receptes füzetemet nézegettem. Találtam egy fura oldalt. A tetején az étel neve: Börzsönyi töltött gomba, aztán csak az üres sorok. 

Semmi gond, majd segít gugli barátom. Hát nem! Se egy inci-finci receptet, se egy aprócska képet nem találtam. Egyetlen hasonló nevű recept bukkant fel, de az több weboldalon is.

Annyi a lényege, hogy a felszúrt karajszeleteket gombapéppel kell megtölteni, lisztbe mártani, kisütni, és hozzá lecsót készíteni.

Szóval így ér össze a mai lecsófőzésem és a receptnézegetésem.

Egyébként tetszik az étel, de nem tudom, hogy nekiállok-e.

Megjegyzések