Ugrás a fő tartalomra

Aszaltparadicsomos - spenótos csirke

 


Hozzávalók:

4 db csirkemell (a leeső részekből joghurtos-fokhagymás csirkét szoktam készíteni)

- 1 db közepes méretű vöröshagyma

- 2 gerezd fokhagyma

- 20 dkg szárított paradicsom (én az olajban eltettet szeretem)

- 2 teáskanál magos mustár (dijoni)

- 2 dl tejszín / mascarpone

- 1 csomag (8-10 dkg) bébispenót

- az ízesítéshez só, bors és szerecsendió


Elkészítés:

 - A csirkemell filéket sóztam, borsoztam, majd felforrósított serpenyőben kevés olajon elősütöttem.

- az apróra vágott vöröshagymát ugyanabban a serpenyőben üvegesre pároltam

- hozzáadtam az apróra vágott fokhagymát és a nagyobb darabokra vágott aszalt paradicsomot (a kifolyt levét is beleöntöttem)

- ízesítettem a mustárral és a fűszerekkel, majd felöntöttem a tejszínnel/mascarponéval

- visszatettem az elősütött csirkéket a serpenyőbe, összekevertem a szósszal

- lefedve, időnként megkevergetve kb. 15 percig főztem (ez elfőtt levet vízzel pótoltam) - eddigre besűrűsödött a mártás is

- beleszórtam a bébispenótot, és kevergettem, amíg összeesett.

A köretet a vendégekhez szoktam igazítani, mert ehhez sok minden illik: bulgur, tészta, rizs, krumplipüré, karfiolrizs, krokett (az elkészítés nehézsége szerint sorba állítva 😘)

Variációk:

Legközelebb az elősütés, a szószkészítés után nem főzni fogom, hanem 200 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt elkészítem.

El tudom képzelni, hogy aszaltparadicsom helyett gombát teszek a szószba, vagy spárgát.

Megjegyzések