Hozzávalók:
4 db csirkemell (a leeső részekből joghurtos-fokhagymás csirkét szoktam készíteni)
- 1 db közepes méretű vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 20 dkg szárított paradicsom (én az olajban eltettet szeretem)
- 2 teáskanál magos mustár (dijoni)
- 2 dl tejszín / mascarpone
- 1 csomag (8-10 dkg) bébispenót
- az ízesítéshez só, bors és szerecsendió
Elkészítés:
- A csirkemell filéket sóztam, borsoztam, majd felforrósított serpenyőben kevés olajon elősütöttem.
- az apróra vágott vöröshagymát ugyanabban a serpenyőben üvegesre pároltam
- hozzáadtam az apróra vágott fokhagymát és a nagyobb darabokra vágott aszalt paradicsomot (a kifolyt levét is beleöntöttem)
- ízesítettem a mustárral és a fűszerekkel, majd felöntöttem a tejszínnel/mascarponéval
- visszatettem az elősütött csirkéket a serpenyőbe, összekevertem a szósszal
- lefedve, időnként megkevergetve kb. 15 percig főztem (ez elfőtt levet vízzel pótoltam) - eddigre besűrűsödött a mártás is
- beleszórtam a bébispenótot, és kevergettem, amíg összeesett.
A köretet a vendégekhez szoktam igazítani, mert ehhez sok minden illik: bulgur, tészta, rizs, krumplipüré, karfiolrizs, krokett (az elkészítés nehézsége szerint sorba állítva 😘)
Variációk:
Legközelebb az elősütés, a szószkészítés után nem főzni fogom, hanem 200 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt elkészítem.
El tudom képzelni, hogy aszaltparadicsom helyett gombát teszek a szószba, vagy spárgát.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése