Ugrás a fő tartalomra

Sertés karaj gombás ragu alatt

 

Elutazás előtt mindig abból főzök, ami itt-ott megbújik. Most olyan jól gazdálkodtam, hogy csak 2 szem krumpli maradt. Ehhez kellett valamit találnom a mélyhűtőben. Karajszeleteket, egy adag elősütött Julienne alapot és reszelt sajtot ( ha jól emlékszem, Trappista) választottam.

A karajszeleteket még előző este áttettem a normál hűtőbe, a többit csak a felhasználás előtt 2 órával vettem ki a mélyhűtőből.
A húst kiklopfoltam, sóztam, és mindkét oldalát lisztbe forgattam.
Egy serpenyőben olajat forrósítottam, és elősütöttem a húst. Kiraktam egy tűzálló tálba, a tetejére kanalaztam a kiolvadt Juliennt, és megszórtam a szintén kiolvadt sajttal.
Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 15 perc alatt aranybarnára sütöttem.
Most air fryerben készítettem hozzá krumplit.


Megjegyzések