Ugrás a fő tartalomra

Sarkadi pecsenye

(nem saját fotó)


Nem hallottam róla , nem ettem még, de tetszik, biztosan ki fogom próbálni.
Hozzávalók:
- 500 g sertéskaraj (készülhet csirkemellből, vagy tarjából is)
- 400 g gomba
- 150 g reszelt sajt
- 100 g füstölt kolbász
- 20 g vaj
- 4 evőkanál olaj
- 200 ml tej
- 3 csemegeuborka
- 1 evőkanál liszt
- só, bors, reszelt szerecsendió 
Elkészítése:
A hússzeleteket kiklopfolom, mindkét oldalukat megszórom sóval, borssal, és félreteszem őket. A gombát cikkekre, az uborkát csíkokra és a kolbászt karikára szeletelem.

Egy serpenyőben  összeolvasztom a vajat két evőkanál olajjal, és oldalanként két-három perc alatt  elősütöm benne a hússzeleteket. 
A megpirított húst átrakom egy tepsibe, a szaftját  aláöntöm. 
A serpenyőben  az olaj másik felén,  megpirítom a kolbászt, majd kiveszem, és  ugyanazon a zsiradékon néhány perc alatt megpirítom a gombát. Megszórom liszttel, kicsit pirítom.  Hozzáadom az uborkát, és több adagban  felöntöm két deci tejjel. Szerecsendióval, sóval és borssal megszórom, majd addig kevergetem, amíg besűrűsödik. 
Az így kapott szószba visszateszem a kolbászt, és az egészet elosztom a hússzeleteken.  Megszórom a tetejét reszelt sajttal.  
Alufóliával letakarva 180 fokos sütőbe (légkeverés ) tolom fél órára. 20 perc után leveszem a fóliát a tetejéről, hogy a sajt rápiruljon.

Megjegyzések