Úgy tudom, ez az étel eredetileg marhahúsból és kissé eltérő recept alapján készült. A sertéshúsos vàltozatot "örököltem".
Hozzàvalók:- 8 szelet csontos sertéskaraj
- só, bors
- olaj
- 70 g füstölt, húsos szalonna
- 2 szál répa
- 4 szál szárzeller
- 6 - 8 kis fej hagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 3 db babérlevél
- 6 - 8 friss ág kakukkfű
- 2 ek sűrített paradicsom
- 400 ml vörösbor
- 300 ml alaplé
- 200 - 250 g apró szemű gomba
- 30 g vaj
Elkészítése:
A hús szeleteket enyhén sózom, borsozom.
Egy kevés olajon megpirítom a lekockázott szalonnát, kiveszem, félreteszem, és a visszamaradt
zsiradékon hirtelen átsütöm a hússzeletek mindkét oldalát. Kiveszem és ezt is félreteszem.
Majd mehet rá a nagy darabokra vágott répa, zeller, egészben a hagyma, és a megroppantott fokhagyma. Rádobom a zöldfűszereket, sózom, borsozom, hozzáadom a sűrített paradicsomot, és azzal is lepirítom egy kicsit, majd felöntöm a borral.
Ha nagyjából elfőtt a bor, visszarakom a húst, ráöntöm az alaplevet, lefedem, és 170 fokra előmelegített sütőben 2 és fél óra alatt megsütöm.
Kb. 10 perccel a vége előtt hozzáadom a száraz serpenyőben megpirított gombát, innentől fedő nélkül sütöm tovább. Ha letelt az idő, a mártásba belekeverem a vajat is. A pirított szalonnát tálaláskor
teszem a tetejére.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése