Így utólag, hívhatnám Albóndigas-nak (spanyol nemzeti étel) is, pedig a saját lustaságom szüleménye ez az étel.
A finom és kevés munkával járó ételek kategóriájának egyik győztese. A cikkekre vágott vöröshagymát összekeverem a paradicsomkonzervvel, némi olajjal, a héjas fokhagymagerezdekkel, kevés cukorral, sóval és borssal. Mehet hozzá még más fűszer is: babérlevél, vagy kakukkfű....
Kb a negyedét elterítem egy nagyobb tűzálló tában. Erre fektetem egymás mellé az apró húsgombócokat, majd ráöntöm a maradék mártást.
Az edényt lefedem, és kb 40 percig 200 fokon sütöm.
A végén a fokhagymákat megkeresem (előtte nem árt megszámolni), leveszem a héját, szétnyomom, és óvatosan összekeverem a mártással.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése