Ugrás a fő tartalomra

Fasírozott borsópaprikásban

Olvastam egy receptet, amit szerettem volna elkészíteni. Aztán menet közben kiderült, hogy ez sincs itthon, meg az sincs itthon. Így született meg ez az étel.
Hozzávalók a húshoz:
- 500 g darált hús (sertés-marha vegyesen) 
- 4 evőkanál búzadara
- tej
- olaj (3 evőkanál a masszába és 3 a sütéshez )
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 közepes vöröshagyma
- só, bors, pirospaprika 
A mártáshoz:
- 200 g borsó
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 150 ml tejföl
- só, pirospaprika 
- 1 teáskanál keményítő
Elkészítése:
A zsemlemorzsát beáztatom annyi tejbe, amennyit éppen felvesz.
A hagymákat apróra vágom, és összekeverek minden hozzávalót.
Pogácsákat formázok, és kevés olajon mindkét oldalát hirtelen átsütöm.
A visszamaradt olajon megdinsztelem az apróra vágott vöröshagymát. Leveszem a tűzről, belekeverem a pirospaprikát, és felengedem 100 ml vízzel. Kissé megsózom. Visszateszem a tűzre, és pàr percig főzöm. Beleteszem a zöldborsót, az elősütött fasírozottat. Lefedem az edényt és kb 10 percig még főzöm. Ezután (hőkiegyenlítéssel) belekeverem a tejfölt, és összeforralom az egészet. A végén hozzáadom a kevés hideg vízzel elkevert keményítőt, amivel már nem főzöm tovább.
Tepsiben sütött krumplikockát tálaltam hozzá.
Azért nem tettem le arról, hogy egyszer az eredeti receptet is kipróbáljam. A neve  nem sokat árul el.

Megjegyzések