Nem ismerek senkit, aki ne szeretné a palacsinta valamelyik változatát. Mert variációk itt aztán vannak!
Kezdjük először az alaprecepttel!
Hozzávalók:
2 tojás
liszt
pici só, és egy csipet cukor
ásványvíz
Elkészítése:
A tojást sózom, cukrozom, és kézi habverővel elkeverem, öntök hozzá némi vizet, azt is elkeverem.
Ezután fokozatosan adagolom hozzá a lisztet. Ha szükséges még hígítom ásványvízzel. A végén kis adagokban belekeverek 1/2 dl olajat is.
Hűtőben pihentetem a tésztát legalább 1 óráig.
A serpenyőt felforrósítom, belelöttyintek egy kis olajat, és középről indulva szétfolyatok benne egy merőkanálnyi tésztát.
Töltelék:
- cukrozott dió
- cukrozott kakaó
- nutella
- túrókrém (túró, tejföl, vaníliás cukor, cukor, citromhéj, mazsola)
- lekvár
- karamellizált bazsalikomos gyümölcsöntet
- sajtos-tejfölös
- gombás
- spenótos
- darálthúsos
- lecsós
Az én kedvencem a vegyes. A tányérra kiterítek egy palacsintát, megkenem túrós töltelékkel, ráteszek egy másik palacsintát, arra baracklekvár jön, a következő palacsintát cukros dióval szórom meg, a legfelsőt pedig cukros kakaóval. Ez összesen 4 palacsinta. Fénykoromban simán megettem ennyit, ma már örülök, ha a felével megbirkózom. (A maradék jó lesz vacsorára. Aztán menet közben valahogy mégis eltűnik az egész 😍)
Egyéb palacsintás receptjeim:
Megjegyzések
Megjegyzés küldése