A palacsinta eredeti receptjét - a közhiedelemmel
ellentétben - nem Gundel Károlynak, hanem Márai Sándor feleségének,
Lolának köszönhetjük. Ő adta tovább a receptet Gundeléknek, akik sokáig
Márai-palacsintaként szerepeltették azt étlapjukon. A házaspárnak azonban
1948-ban menekülnie kellett, így az étel sem viselhette a Márai nevet. Mivel
Gundel szerint is zseniális találmány volt a rakott palacsinta, ezért Gundel
palacsintára keresztelte át, és megtartotta az étlapján.
Hagyományos módon palacsintát készítek.
A töltelékhez felforralom a cukorral és narancshéjjal ízesített tejet, beleöntöm a darált diót (akkor a legfinomabb, ha darálás előtt a diót megpirítom), a mazsolát, és 1-2 percig főzöm.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése