Ugrás a fő tartalomra

Gundel palacsinta


A palacsinta eredeti receptjét - a közhiedelemmel ellentétben - nem Gundel Károlynak, hanem Márai Sándor feleségének, Lolának köszönhetjük. Ő adta tovább a receptet Gundeléknek, akik sokáig Márai-palacsintaként szerepeltették azt étlapjukon. A házaspárnak azonban 1948-ban menekülnie kellett, így az étel sem viselhette a Márai nevet. Mivel Gundel szerint is zseniális találmány volt a rakott palacsinta, ezért Gundel palacsintára keresztelte át, és megtartotta az étlapján.

Hagyományos módon palacsintát készítek.

A töltelékhez felforralom a cukorral és narancshéjjal ízesített tejet, beleöntöm a darált diót (akkor a legfinomabb, ha darálás előtt a diót megpirítom), a mazsolát, és 1-2 percig főzöm.



Megjegyzések