Ugrás a fő tartalomra

Házi savanyítás

1. Káposzta 

1 kg legyalult káposztához 2,5 dkg sót (más receptek a felét ajánlják)  keverünk, és hozzáadjuk a fűszereket: borsot, mustármagot, koriandermagot, babérlevelet, borókamagot, köménymagot, tormagyökeret, szárított paprikát és birsalmaszeleteket. 5 literes üvegbe töltjük. Lefedve (a tetejét lazán rácsavarjuk) 4-5 napig meleg helyen tároljuk. Utána azonnal fogyasztható. A maradék kisebb üvegekben a hűtőben sokáig eláll.

Ugyanezzel a módszerrel tököt és kerékrépát is lehet savanyítani.




Az ötlet és a kép Erzsitől származik, az én megvalósításom még várat magára.

Itt is sokat lehet olvasni a módszerről.

2. Kovászos uborka

3. Retek

4. Vegyes savanyúság / rázott

5. Savanyított gomba fokhagymával

6. Édes-savanyú uborka

Megjegyzések