Ugrás a fő tartalomra

Vegyes savanyúság

 

(nem saját fotó)

Anyu ezt csak "rázottnak" szokta hívni.😍

Hozzávalók:

- kemény, más szóval télálló  zöldségek - káposzta, karfiol sárgarépa, retek, uborka, paprika, vöröshagyma, lilahagyma, fokhagyma (szoktam csak káposztából is készíteni, de többi színes zöldséggel gusztábban néz ki)

- fűszerek - bors, kömény, babérlevél 

- víz, ecet, cukor és egy csipet só

Elkészítése:

A vizet a fűszerekkel felforralom, és főzöm pár percig. Cukorral és ecettel ízesítem.

A zöldségeket vékony karikára/csíkra/szeletre vágom, és egy nagy tálban összerázom. (Valószínűleg innen kapta a családi nevét is.) 

Belegyömöszölöm egy nagy befőttes üvegbe, és szűrőn keresztül felöntöm a forró lével.

Amikor kihűl, mehet a hűtőbe. Itt hónapokig eláll tartósító nélkül is.

Variációk:

Mivel a családban nem mindenki szereti az ecetet, utánanéztem, mivel lehetne kiváltani. Általában a citrom is jó megoldás, de ennél a savanyúságnál nem - limonádéíze lesz.😏

Itt találtam egy lehetséges megoldást.



Megjegyzések