(nem saját fotó) |
Anyu ezt csak "rázottnak" szokta hívni.😍
Hozzávalók:
- kemény, más szóval télálló zöldségek - káposzta, karfiol sárgarépa, retek, uborka, paprika, vöröshagyma, lilahagyma, fokhagyma (szoktam csak káposztából is készíteni, de többi színes zöldséggel gusztábban néz ki)
- fűszerek - bors, kömény, babérlevél
- víz, ecet, cukor és egy csipet só
Elkészítése:
A vizet a fűszerekkel felforralom, és főzöm pár percig. Cukorral és ecettel ízesítem.
A zöldségeket vékony karikára/csíkra/szeletre vágom, és egy nagy tálban összerázom. (Valószínűleg innen kapta a családi nevét is.)
Belegyömöszölöm egy nagy befőttes üvegbe, és szűrőn keresztül felöntöm a forró lével.
Amikor kihűl, mehet a hűtőbe. Itt hónapokig eláll tartósító nélkül is.
Variációk:
Mivel a családban nem mindenki szereti az ecetet, utánanéztem, mivel lehetne kiváltani. Általában a citrom is jó megoldás, de ennél a savanyúságnál nem - limonádéíze lesz.😏
Itt találtam egy lehetséges megoldást.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése