Ugrás a fő tartalomra

Édes-savanyú uborka

 Hozzávalók:

1 db kígyóuborka

2 gerezd fokhagyma

1 ek olívaolaj

2 tk. magos mustár

1 tk kurkuma

1 tk méz

kevés reszelt gyömbér

kevés kapor (friss lenne a legjobb, de a szárított is megfelel)

1/2 citrom (kisebb) leve

só, tört fehérbors

1 evőkanál étkezési keményítő


Elkészítés:

- az uborkák végét levágom, majd hosszában  negyedekre vágom, a magházát egy teáskanál segítségével eltávolítom

- a húsát kb. 1 cm szélesre szeletelem

- az apróra zúzott fokhagymát az olívaolajon megfuttatom, rádobom a felszeletelt uborkát, és kevergetve sütöm pár percig

- felengedem 1/2 dl vízzel, sózom, borsozom, belekeverem a többi hozzávalót (magos mustár, kurkuma, méz, reszelt gyömbér, kapor,  citromlé)

- kb. 5 percig főzöm, közben pótolom az elforrt vizet

- a keményítőt pici hideg vízben elkeverem, hozzáadom az uborkához, összekeverem, és elzárom a lángot

- ha többet készítek, akkor egy befőttesüveget megtöltök vele, fejre állítom, hagyom kihűlni - hűtőben hetekig eláll


PS:

Most találtam meg, hogy az eredeti recept neve Piccalilli

Megjegyzések