Hozzávalók:
1 db kígyóuborka
2 gerezd fokhagyma
1 ek olívaolaj
2 tk. magos mustár
1 tk kurkuma
1 tk méz
kevés reszelt gyömbér
kevés kapor (friss lenne a legjobb, de a szárított is megfelel)
1/2 citrom (kisebb) leve
só, tört fehérbors
1 evőkanál étkezési keményítő
Elkészítés:
- az uborkák végét levágom, majd hosszában negyedekre vágom, a magházát egy teáskanál segítségével eltávolítom
- a húsát kb. 1 cm szélesre szeletelem
- az apróra zúzott fokhagymát az olívaolajon megfuttatom, rádobom a felszeletelt uborkát, és kevergetve sütöm pár percig
- felengedem 1/2 dl vízzel, sózom, borsozom, belekeverem a többi hozzávalót (magos mustár, kurkuma, méz, reszelt gyömbér, kapor, citromlé)
- kb. 5 percig főzöm, közben pótolom az elforrt vizet
- a keményítőt pici hideg vízben elkeverem, hozzáadom az uborkához, összekeverem, és elzárom a lángot
- ha többet készítek, akkor egy befőttesüveget megtöltök vele, fejre állítom, hagyom kihűlni - hűtőben hetekig eláll
PS:
Most találtam meg, hogy az eredeti recept neve Piccalilli
Megjegyzések
Megjegyzés küldése