Ugrás a fő tartalomra

Brownie


Évekkel ezelőtt nagy kedvencünk volt. Bár mostanában nem készítettem, de azért megérdemli, hogy megörökítsem. És különben is, lehet, hogy valakinek valamikor még jó lesz ez a recept.😋

Hozzávalók:

250 g vaj

250 g kakaópor, vagy 1 tábla étcsoki (vagy mindkettő arányosan elosztva) Nekem a Szerencsi kakaóporral nem volt szerencsém, eddig a legjobb a Tesco-s holland kakaóporral lett.

4 tojás

400 g cukor

180 g liszt – a liszt felét lehet darált dióval helyettesíteni

3 teáskanál vaníliaaroma

1 csipet só

 

Elkészítése:

-       sütőt előmelegíteni 160°C-ra

-       vajat megolvasztani +belekeverni a kakaót és/vagy a csokit

-       a tojásokat egy tálba tenni, fokozatosan hozzáadni a cukrot és addig keverni, amíg a cukor feloldódik

-       hozzáönteni a vajas-csokis masszát + a vaníliaaromát

-       összekeverni, de csak addig amíg éppen összeáll

-       belekeverni a lisztet és a sót (nem szabad túlkeverni!)

-       eddig az eredeti recept, de ha kedved van dobálhatsz bele még csokidarabkákat, szárított, vagy friss gyümölcsöt, tehetsz a tetejére diógerezdeket, vagy mandulát, ha nagyon csokisat akarsz kenhetsz még a tetejére egy plussz csokimázt.

 

sütési idő:

-       a ¾-es adagnál  20-25 perc

-       a teljes adagnál inkább 30-35 perc – attól függően mennyire akarjuk folyósra

-       nekem az a legfőbb jelzés, hogy a teteje megreped, de akkor már nem folyós. Így a kérge roppanós lesz, belül meg nagyon csokis.

Tipp:

A legfinomabb melegen fagyival.

Ha kerek formában sütöm, akkor ünnepibb kinézete lesz.

Megjegyzések