Évekkel ezelőtt nagy kedvencünk volt. Bár mostanában nem készítettem, de azért megérdemli, hogy megörökítsem. És különben is, lehet, hogy valakinek valamikor még jó lesz ez a recept.😋
Hozzávalók:
250 g vaj
250 g kakaópor, vagy 1
tábla étcsoki (vagy mindkettő arányosan elosztva) Nekem a Szerencsi kakaóporral
nem volt szerencsém, eddig a legjobb a Tesco-s holland kakaóporral lett.
4 tojás
400 g cukor
180 g liszt – a liszt
felét lehet darált dióval helyettesíteni
3 teáskanál vaníliaaroma
1 csipet só
Elkészítése:
-
sütőt előmelegíteni 160°C-ra
-
vajat megolvasztani +belekeverni a kakaót és/vagy a csokit
-
a tojásokat egy tálba tenni, fokozatosan hozzáadni a cukrot és
addig keverni, amíg a cukor feloldódik
-
hozzáönteni a vajas-csokis masszát + a vaníliaaromát
-
összekeverni, de csak addig amíg éppen összeáll
-
belekeverni a lisztet és a sót (nem szabad túlkeverni!)
-
eddig az eredeti recept, de ha kedved van dobálhatsz bele még
csokidarabkákat, szárított, vagy friss gyümölcsöt, tehetsz a tetejére
diógerezdeket, vagy mandulát, ha nagyon csokisat akarsz kenhetsz még a tetejére
egy plussz csokimázt.
sütési
idő:
-
a ¾-es adagnál 20-25 perc
-
a teljes adagnál inkább 30-35 perc – attól függően mennyire
akarjuk folyósra
-
nekem az a legfőbb jelzés, hogy a teteje megreped, de akkor már
nem folyós. Így a kérge roppanós lesz, belül meg nagyon csokis.
Tipp:
A legfinomabb melegen
fagyival.
Ha kerek formában sütöm, akkor ünnepibb kinézete lesz.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése