Ugrás a fő tartalomra

Blondie

 Kicsit késve, de hozzám is eljutott az újabb amerikai csoda, a brownie kistestvére.

Fotó és recept innen


Hozzávalók:

- 200 g ( 1 bögre) fehér csoki

- 200 g (1 bögre) vaj

- 1/2 bögre kristálycukor

- 4 tojás

- 2/3-ad bögre pisztácialiszt (helyette természetesen normál liszt, vagy akár mandulaliszt is jó)

- 2/3-ad bögre finomliszt

- csipet só

- 200-300 g áfonya (vagy málna)

Elkészítése:

A fehér csokit a vajjal együtt gőz felett felolvasztom.

A cukort kikeverem a tojásokkal, majd apránként hozzákeverem a kihűlt csokis vajat, ezután pedig a lisztet és persze a sót.

Sütőpapírral bélelt tepsibe öntöm, beleszórom a gyümölcsöt, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 40 percig sütöm. A tészta ekkor ugyan még "lötyög", de kihűlve szilárdabb lesz.

Én a  brownie-t  tovább szoktam sütni, amíg a teteje megreped. Másoknak ez már túl száraz. Tehát ezt is tovább sütöm.


Print Friendly and PDF

Megjegyzések