Kicsit késve, de hozzám is eljutott az újabb amerikai csoda, a brownie kistestvére.
Fotó és recept innen |
Hozzávalók:
- 200 g ( 1 bögre) fehér csoki
- 200 g (1 bögre) vaj
- 1/2 bögre kristálycukor
- 4 tojás
- 2/3-ad bögre pisztácialiszt (helyette természetesen normál liszt, vagy akár mandulaliszt is jó)
- 2/3-ad bögre finomliszt
- csipet só
- 200-300 g áfonya (vagy málna)
Elkészítése:
A fehér csokit a vajjal együtt gőz felett felolvasztom.
A cukort kikeverem a tojásokkal, majd apránként hozzákeverem a kihűlt csokis vajat, ezután pedig a lisztet és persze a sót.
Sütőpapírral bélelt tepsibe öntöm, beleszórom a gyümölcsöt, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 40 percig sütöm. A tészta ekkor ugyan még "lötyög", de kihűlve szilárdabb lesz.
Én a brownie-t tovább szoktam sütni, amíg a teteje megreped. Másoknak ez már túl száraz. Tehát ezt is tovább sütöm.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése