A köret mindig nagy fejtörést okoz. Nálunk szempont, hogy legyen könnyű, egészséges és gyorsan elkészíthető. Ez persze nem mindig jön össze. 😍
A bulgurt azért szeretem, mert gyorsan, egyszerűen és változatosan el lehet készíteni, akár salátaalapnak is jó.
Ugyanez igaz a kuszkuszra is! Ráadásul azt csak leforrázom majdnem kétszeres mennyiségű vízzel, és lefedve 10- 15 perc alatt megpuhul. Sőt belőle még desszert is készíthető.
A bulgur egyébként előfőzött, összetört, szárított búza.
A kuszkusz meg a hántolt, durvára őrölt durumbúzából készül, amit előgőzölnek és megszárítanak.
Elkészítése:
- vizet forralok
- 1 bögre bulgurt beleöntök egy olyan jénai edénybe, aminek van teteje
- ráöntök 2 bögre forró vizet, hozzáadok pici sót és lefedem
- 3 percig mikrózom, átkeverem és visszateszem újabb 3 percre
- megint átkeverem, és 5-10 percig hagyom lefedve, majd 1 percre visszateszem
- rádobok egy kávéskanálnyi vajat és átkeverem vele
- akár tálalhatom is, vagy hozzáadom a kiegészítő elemeket
VARIÁCIÓK:
- friss petrezselyemzöldet keverek bele
- sok petrezselyemzölddel már tabulé lesz belőle
- fokhagymás vajon sütött gombát és friss petrezselyemzöldet keverek bele
- fokhagymás vajon sütött padlizsánt és friss petrezselyemzöldet keverek bele
- teljesen másként készítem ebben a receptben
Megjegyzések
Megjegyzés küldése