Ugrás a fő tartalomra

Sós rizsfelfújt

 A "zero waste" nem egy új találmány. Én falusi lányként ebben nőttem fel, ezt követtem egész életemben, és ez követhető a receptjeimben is. 

Ennek jegyében született ez az étel is.



Hozzávalók:

- maradék főtt rizs (most a maradék céklás rizst használtam) - érdemes valami zöldséggel gazdagítani

- 1 tojás

- némi olaj / vaj és zsemlemorzsa

Elkészítése:

A rizst elkeverem a tojás sárgájával, majd óvatosan hozzáadom a felvert tojásfehérjét is. A keveréket a kikent, és zsemlemorzsával megszórt formákba kanalazom, a tetejét is meghintem zsemlemorzsával, és rápöttyentek egy borsónyi vajat. 200 fokon kb. 20 perc alatt megsütöm.

Mi most Dubarry-karajjal ettük.



A második adagot pedig sült szósszal tálaltam.

Variációk:

- Ugyanígy készíthető maradék bulgurból is.

- Lereszelt, besózott, majd kinyomkodott cukkinivel is gazdagíthatom.


Megjegyzések