A "zero waste" nem egy új találmány. Én falusi lányként ebben nőttem fel, ezt követtem egész életemben, és ez követhető a receptjeimben is.
Ennek jegyében született ez az étel is.
Hozzávalók:
- maradék főtt rizs (most a maradék céklás rizst használtam) - érdemes valami zöldséggel gazdagítani
- 1 tojás
- némi olaj / vaj és zsemlemorzsa
Elkészítése:
A rizst elkeverem a tojás sárgájával, majd óvatosan hozzáadom a felvert tojásfehérjét is. A keveréket a kikent, és zsemlemorzsával megszórt formákba kanalazom, a tetejét is meghintem zsemlemorzsával, és rápöttyentek egy borsónyi vajat. 200 fokon kb. 20 perc alatt megsütöm.
Mi most Dubarry-karajjal ettük.
A második adagot pedig sült szósszal tálaltam.
Variációk:
- Ugyanígy készíthető maradék bulgurból is.
- Lereszelt, besózott, majd kinyomkodott cukkinivel is gazdagíthatom.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése