Ugrás a fő tartalomra

Tabulé /Tabbouleh

( a kép nem saját, a Chefkoch oldaláról származik)
 Sokan sokféle tabulét készítenek, az enyém sem mindig egyforma.

Már a kezdet is kétféle lehet: bulgur vagy kuszkusz az alapja. A bulgur elkészítéséről itt írtam.

További hozzávalók:

- hagyma - lehet lila, vörös vagy újhagyma is

- paradicsom

- uborka (gyakran kihagyom)

- mazsola (néha teszek bele)

- citrom

- méz (ici-pici)

- menta

- petrezselyemzöld 

- kevés olívaolaj


Elkészítés:

- a mézet összekeverem citrommal, hozzáadom az összevágott hagymát ( ha teszek hozzá mazsolát, azt előtte mikróban összemelegítem a  mézes citrommal, és csak miután kihűlt, teszem bele a hagymát)

- a zöldségeket nagyon apróra vágom, és egy nagy tálba teszem (érdemes a zöldfűszereket az apróra vágás után megsózni, 15-20 percet állni hagyni, és papírtörlőre/konyharuhára terítve megszárítani - így elveszíti a nedvességét, és nem fogja eláztatni az ételt

- hozzáadom a megfőtt bulgurt/kuszkuszt és a mézes keveréket, meglocsolom olívaolajjal és összekeverem


Variációk:

Nemrég olvastam egy karfiol tabulé receptről. Csak annyi a tennivaló, hogy mixerben nagyon apróra vágott karfiol is kerül bele. És mivel a karfiol egy szuper zöldség, megéri kipróbálni!!!

Megjegyzések