Sokan sokféle tabulét készítenek, az enyém sem mindig egyforma.
Már a kezdet is kétféle lehet: bulgur vagy kuszkusz az alapja. A bulgur elkészítéséről itt írtam.
További hozzávalók:
- hagyma - lehet lila, vörös vagy újhagyma is
- paradicsom
- uborka (gyakran kihagyom)
- mazsola (néha teszek bele)
- citrom
- méz (ici-pici)
- menta
- petrezselyemzöld
- kevés olívaolaj
Elkészítés:
- a mézet összekeverem citrommal, hozzáadom az összevágott hagymát ( ha teszek hozzá mazsolát, azt előtte mikróban összemelegítem a mézes citrommal, és csak miután kihűlt, teszem bele a hagymát)
- a zöldségeket nagyon apróra vágom, és egy nagy tálba teszem (érdemes a zöldfűszereket az apróra vágás után megsózni, 15-20 percet állni hagyni, és papírtörlőre/konyharuhára terítve megszárítani - így elveszíti a nedvességét, és nem fogja eláztatni az ételt
- hozzáadom a megfőtt bulgurt/kuszkuszt és a mézes keveréket, meglocsolom olívaolajjal és összekeverem
Variációk:
Nemrég olvastam egy karfiol tabulé receptről. Csak annyi a tennivaló, hogy mixerben nagyon apróra vágott karfiol is kerül bele. És mivel a karfiol egy szuper zöldség, megéri kipróbálni!!!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése