- 250 ml kuszkuszt leforráztam 500 ml vízzel és lefedtem. Kb. 15 perc alatt felszívta az összes vizet és megpuhult.
- Hozzákevertem 5dkg vajat, 1 evőkanál mézet és egy csipet sót, és félretettem kihűlni.
- Egy másik tálban kikevertem fél kg túrót 10 dkg mascarponéval (jó hozzá a sima sajtkrém vagy tejföl is), 2 egész tojással és 3 evőkanál mézzel, hozzáreszeltem 1 narancs héját, és a végén még beletettem 10 dkg mazsolát is (helyette lehet kandírozott narancs/citrom vagy más aszalt gyümölcs is apróra vágva).
- A sütőt 200 fokra állítottam be.
- A kihűlt kuszkuszos keverékhez hozzáadtam a két felvert tojást.
- Egy kapcsos tortaformát kivajaztam, és megszórtam barna cukorral (nagyon kellemes karamellréteg lesz így a torta alján és oldalán). Óvatosan belekanalaztam egy réteg kuszkuszt (kb. a felét), még óvatosabban rásimítottam a túrós keveréket, és legóvatosabban erre ügyeskedtem a maradék kuszkuszt.
- A narancs levéből és 2-3 evőkanál mézből szirupot kevertem. Ha több időm van, akkor narancsos karammell-szirupot készítek. (Barnacukrot karamellizálok, beleöntöm az apróra felvágott narancsot és egy citrom levét. Kis lángon addig főzöm, míg besűrűsödik.)
- 45-50 percig sütöttem (a teteje szép aranybarna lett).
- Amikor kivettem a sütőből azonnal ráöntöttem a szirupot (ettől még szép fényes is lesz)
Eredeti recept: Szellem a fazékban: Jeruzsálemi túrótorta (szellemafazekban.blogspot.com)
Megjegyzések
Megjegyzés küldése