Az egyik kedvenc húsfajtám.
Már gyerekkoromban is nagyon szerettem, disznóvágáskor kolbászhússal töltve sütötték meg.
Azóta sokféleképpen megtanultam elkészíteni.
1. A kiindulási pont gyakran ugyanaz: a lehártyázott húst fűszerezem - a keveréket én készítem, pl. mustármagot, koriandert, szecsuáni borsot és füstölt borsot török össze mozsárban , majd erős tűzön vaj és olívaolaj keverékén minden oldalát megpirítom.
- serpenyővel együtt a sütőbe teszem, és tovább sütöm még kb. 10-15 percig
2. Grillezéshez ujjnyi - kétujjnyi vastagra vágom a szeleteket, és körbetekerem szalonnával
3. Sütő nélkül, csak serpenyőben is szoktam sütni szűzérméket. Ezzel a módszerrel könnyen kiszáradna, ezért valami mártásban kell befejezni.
4. És amikor nincs időm, hőálló edényben, előpirítás nélkül készítem el a sütőben: az edénybe kevés olajat és vizet öntök, a félbevágott hús minden oldalát sóval és citromborssal meghintem, beleteszem a tálba, és a tetejére még egy kis citromos olívaolajt is löttyintek. 25- 30 percig sütöm 180 fokon.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése