A köntös lehet bacon vagy füstölt sonka is.
1. variáció
A húst 1,5-2 cm-es érmékre vágom, nagyon kevés sót hintek rá, és a körbetekerem a szalonnával, aminek a végét fogvájóval rögzítem.
A lapos oldalakat előmelegített serpenyőben erős tűzön vaj és olívaolaj keverékén megpirítom.
Aztán a serpenyő mehet a sütőbe kb. 10 percre.
2. variáció
Ugyanígy előkészítve a húst, szoktam grillezni is.
3. variáció
Egyben sütve
A hús hártyáját eltávolítom, ezután egy jól záródó jénai tálba fektetem.
A hagymát finomra vágom, a fokhagymát lereszelem, majd hozzákeverem a sót, borsot, Cayenne-borsot, chilit, szójaszószt, mustárt és mézet.
A szószból félreteszek egy keveset, majd a maradékkal bekenem a húst, és lefedve egy éjszakára hűtőbe teszem. Felhasználás előtt legalább fél órával kiveszem.
A sütőt előmelegítem 180 fokosra.
A húst forró, enyhén olajozott serpenyőben körbe pirítom 5-10 perc alatt oldalanként.
Előveszek egy frissfóliát vagy sütőpapírt, és arra terítem rá a baconszeleteket. A szeletekre ráteszem a körbepirított húst, és feltekerem. Ezután visszateszem a húst a jénai edénybe, rákenem a maradék szószt.
A
húst az előmelegített sütőbe teszem, és 30-35 perc alatt készre sütöm.
(Zárójegyben megjegyzem, még néhány hozzávaló, néhány lépés, és Wellington lesz belőle.)
Megjegyzések
Megjegyzés küldése