Ugrás a fő tartalomra

Szűzpecsenye köntösben

 A köntös lehet bacon vagy füstölt sonka is. 

1. variáció

A húst 1,5-2 cm-es érmékre vágom, nagyon kevés sót hintek rá, és a körbetekerem a szalonnával, aminek a végét fogvájóval rögzítem. 

A lapos oldalakat előmelegített serpenyőben  erős tűzön vaj és olívaolaj keverékén megpirítom. 

Aztán a serpenyő mehet a sütőbe kb. 10 percre.

2. variáció

Ugyanígy előkészítve a húst, szoktam grillezni is.

3. variáció

Egyben sütve

A hús hártyáját eltávolítom, ezután egy jól záródó jénai tálba fektetem.

A hagymát  finomra vágom, a fokhagymát lereszelem, majd  hozzákeverem a sót, borsot, Cayenne-borsot, chilit, szójaszószt, mustárt és mézet. 

A szószból  félreteszek egy keveset, majd a maradékkal  bekenem a húst, és lefedve egy éjszakára  hűtőbe teszem. Felhasználás előtt legalább fél órával kiveszem.

A sütőt előmelegítem 180 fokosra.

A húst forró, enyhén olajozott serpenyőben  körbe pirítom 5-10 perc alatt oldalanként.

Előveszek egy frissfóliát vagy sütőpapírt, és arra terítem rá a baconszeleteket. A szeletekre  ráteszem a körbepirított húst, és feltekerem. Ezután visszateszem a húst a jénai edénybe, rákenem  a maradék szószt.

A húst  az előmelegített sütőbe teszem, és 30-35 perc alatt  készre sütöm.

(Zárójegyben megjegyzem, még néhány hozzávaló, néhány lépés, és Wellington lesz belőle.)


Megjegyzések