Ennek az ételnek minden alapanyaga külön-külön is nagyon finom. Hát még együtt! És ha még egy kis füstös íz is kerülhetett volna bele az elején egy darabka szalonna jóvoltából!!! (Nálunk a szalonna tiltólistás. 😒) Későn jutott eszembe, hogy a füstölt bors jó megoldás lehet!
Hozzávalók:
- 1 db szűzpecsenye kettévágva (egyben nem fér el a serpenyőmben)
-1 cs. (200 g) fagyasztott rókagomba (nyilván frisset használnék, ha lenne ... )
Elkészítése:
A lehártyázott húst fűszerezem - a keveréket én készítem, pl. mustármagot, koriandert, szecsuáni borsot török össze mozsárban , majd erős tűzön vaj és olívaolaj keverékén minden oldalát megpirítom. Rögtön az elején melléteszek néhány ágacska kakukkfüvet is.
Kiveszem és félreteszem a húst.
A visszamaradt zsiradékon átfuttatom a vékony cikkekre vágott vöröshagymát és utána a vékonyra szeletelt fokhagymát is, majd hozzáadom a gombát. 1-2 percig kevergetem, majd visszateszem a serpenyőbe a húst. Lefedem és negyed óráig párolom. Közben egyszer megfordítom a húst.
Mascarponét vagy sima sajtkrémet keverek bele. Pár percig még hagyom együtt főni (a legalacsonyabb hőmérsékleten).
A végén kiszedem a csupasz kakukkfű-ágakat.
Most az egyik legegyszerűbb köretet, bulgurt készítettem hozzá.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése