Mi volna ésszerűbb, mint a cukkiniből valami krémet, de nem pépet készíteni.
A sült zöldségek mintájára most csak feldarabolt cukkinit és gerezdekre szedett, héjában meghagyott fokhagymát sütök.
Miután elkészült (30-35 perc), a cukkinit villával összetöröm, és hozzákeverem a héjából kinyomott fokhagymát.
A sós-fokhagymás íz mellé érdemes még valami friss zöldfűszert is csempészni. A cukkini majdnem mindennel párosítható, de különösen jól harmonizál a kaporral, bazsalikommal, oregánóval, rozmaringgal és a petrezselyemmel.
Kenhető kenyérre, mártogatható zöldséghasábokkal, vagy ehető szószként tésztával.
Variációk:
- Ha a végén egy kis füstölt pirospaprikával összekeverem, nem csak a színe, de az íze is teljesen más lesz.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése