Ugrás a fő tartalomra

Sültfokhagymás cukkinikrém

 Mi volna ésszerűbb, mint a cukkiniből valami krémet, de nem pépet készíteni.


A sült zöldségek mintájára most csak feldarabolt cukkinit és gerezdekre szedett, héjában meghagyott fokhagymát sütök.

Miután elkészült (30-35 perc), a cukkinit villával összetöröm, és hozzákeverem a héjából kinyomott fokhagymát.

A sós-fokhagymás íz mellé érdemes még valami friss zöldfűszert is csempészni. A cukkini majdnem mindennel  párosítható, de különösen jól harmonizál a kaporral, bazsalikommal, oregánóval, rozmaringgal és a petrezselyemmel.

Kenhető kenyérre, mártogatható zöldséghasábokkal, vagy ehető szószként tésztával.

Variációk:

- Ha a végén egy kis füstölt pirospaprikával összekeverem, nem csak a színe, de az íze is teljesen más lesz.

Print Friendly and PDF

Megjegyzések