Ugrás a fő tartalomra

Sült zöldségek

 

Először félbevágott kelbimbóból készítettem, majd egyre több zöldség került hozzá. Általában egyszerre teszem be a zöldségeket sülni, de az is előfordul, hogy fokozatosan.


Hozzávalók:
- félbevágott kelbimbó/karfiol, egészben hagyott spárga / zöldbab,  hasábokra vágott sárgarépa, zeller, édeskrumpli (ezt karikára is szoktam vágni, szintén karikára vágom a padlizsánt és a cukkinit, cikkekre vágott gomba, vöröshagyma
- olaj, só, bors

Elkészítés: 
A feldarabolt zöldségeket egy sütőpapírral bélelt tepsire teszem, meghintem egy kis olívaolajjal, sóval és borssal.
A legtöbb recept azt ajánlja, hogy a kezünkkel dörzsöljük át, hogy a fűszer és az olaj mindenhol érje a zöldségeket. Én a sütőpapír 1-1 sarkát a közepéig visszahajtva magával a papírral szoktam átdörzsölni.
A kelbimbót és a karfiolt az egyenes felével lefelé szoktam beletenni a tepsibe, így jobban karamellizálódik. 
220 fokra előmelegített sütőben sütöm
Tipp:
A maradékból nagyon finom krémleves készíthető.

Megjegyzések