Ugrás a fő tartalomra

Lencsesaláta sült zöldségekkel



Tepsiben  zöldségeket ( édesburgonya, sárgarépa, cukkini, lila hagyma) sütök.

Amikor kész, római köménnyel, sóval és borssal fűszerezem, hozzáadom a főtt lencsét (lehet maradék, vagy konzerv is), fél citrom reszelt héját és egy maréknyi durvára vágott petrezselymet vagy mentát (vagy mindkettőt)

Közben száraz serpenyőben megpirítok egy adag tökmagot, és elkészítem az öntetet.

3 evőkanál tahinit összekeverek 1 gerezd lereszelt fokhagymával,  fél hüvelykujjnyi lereszelt gyömbérrel, 1 kis doboz joghurttal és pár evőkanál vízzel.

Tányérra teszem a zöldségeket, megszórom a tökmaggal, meglocsolom az öntettel, amire egy pici füstölt piros paprika kerül még.

Print Friendly and PDF

Megjegyzések