Ugrás a fő tartalomra

Sós krémes képviselőfánk



Apró, falatnyi égtett tésztát készítek, és miután kihűlt, megtöltöm.
Variációk:
- Sajtkrém + tejföl + apróra vágott snidling
- Sajtkrém + tejföl+ apróra vágott petrezselyem + reszelt fokhagyma 
- Ízesített sajtkrém + tejföl + csíra
- Sajtkrém + sonka
- Sajtkrém + olajbogyó 
- Sajtkrém + friss paprika / uborka
- Spenótos-mascarponés krém 
- Körözött 
- Főzött sajtkrém 
Hozzávalók:
3 ek. vaj
3,5 dl tej
2 ek. sima liszt
1 ek. étkezési keményítő
szerecsendió
15 dkg reszelt sajt + egy kevés a díszítéshez
Elkészítése:
A lisztet és étkezési keményítőt a tejjel csomómentesre keverem. Ízesítem sóval, szerecsendióval, majd közepes lángon felfőzöm. Mikor már sűrű és krémes, hozzáadom a vajat, a reszelt sajtot és addig keverem, míg a sajt elolvad. Leveszem a tűzről és teljesen kihűtöm. Felhasználásig hűtőbe teszem.


Megjegyzések