(Nem saját kép) |
Egyszer régen ettem valami fenséges tojásos kencét (pedig én nem rajongok a főtt tojásért), és eldöntöttem, ezt én is el fogom készíteni. Aztán elfelejtettem. Később megint felbukkant - egy ismerősöm a facebook-on posztolt róla. Na, ezt már intő jelnek véltem, és elkezdtem keresni a recepteket. Találtam persze sokfélét - ha százat, akkor az enyém a százegyedik.
Elkészítése:
A keményre főtt tojásokat villával jól összetöröm. Hozzáadok tojásonként 1-1 teáskanál vajat (libazsír helyett), ízlés szerint sót, magos mustárt, egy pici borsot és apróra vágott lilahagymát. Csak a színe kedvéért készítettem már metélőhagymával is. De én jobban szeretem lilahagymával. Jobb az íze, a színe és jó érezni a friss hagyma roppanását a fogam alatt.
Hűtőben sokáig eltartható lenne ...
Megjegyzések
Megjegyzés küldése