Ugrás a fő tartalomra

Pohárkrém

 




Ez a fajta desszert egy nagy találmány: gyorsan, változatosan elkészíthető és még finom is. 

Fő alkotóeleme a krém, ami lehet tejszínhab, puding (akár tápiókából) , mascarpone, krémsajt, kókuszkrém, vagy valami főzött krém (maradéka)... vagy ezek keveréke.

Természetesen mindig kell bele valami harapható is, pl. kekszdarabok, babapiskóta, puszedli, süteményvég, granola, ...

Ezeket egészíti ki valami hozzáillő gyümölcs, ami belekerülhet egészben, darabolva vagy pürésítve is.

Hátha még egy kis csoki- vagy karamellszószt is öntünk rá! Ha meg üvegben tálaljuk, rá lehet folyatni a pohár belsejére, de a tetején is jól mutat!

Végül pedig megszórhatjuk valami pirított maggal: pisztáciával / fenyőmaggal / dióval / mogyoróval / mandulával ..., gyümölcsdarabokkal, kekszmorzsával ...

Összeállítás után pár órára hűtőbe kell tenni, hogy az ízek összeérjenek.



VARIÁCIÓK:

1. Kókuszkrémes - epres

A kókusztejet legalább 1 órára hűtőbe teszem, majd leöntöm a levét, a krémes részéből habot verek. A levét félreteszem, jó lesz gyümölcsleves ízesítésére. A krémből kiveszek egy keveset, a többibe belekeverem a felaprított epret. 

Az összeállításnál a pohár aljára eperkrém kerül, erre teszek egy vékony réteg granolát, majd megint epres krémet. A tetejét pár pötty sima krémmel és 1-1 eperszemmel díszítem.

2. Hamis sajttorta

A zabpelyhes kekszet (Mese kekszből még finomabb, ünnepibb) ledarálom/húsklopfolóval összetöröm, és összekeverem egy kevés olvasztott vajjal. Ha kalóriaszegényebbre szeretném, akkor a vaj el is maradhat)

A sajtkrémet kikeverem kevés porcukorral és citromlével (esetleg lime levével), óvatosan hozzákeverek némi felvert tejszínt.

A kekszes masszát az üvegedény aljára (lehetőleg egyenes legyen) simítom, rákanalazom a krémet, meghintem kevés kekszmorzsával, és pár órára mehet a hűtőbe

3. Hamis tiramisu

Megjegyzem, az eredeti tiramisut nem szeretem, de a kétszeresen hamisat igen!

4. Háromszor is csokis - Ezt még nem készítettem, de biztosan kipróbálom!

5. Kókuszos-mandulás

6. Laza citromos  

És ha a krémet égetett tésztába töltjük, lesz belőle ekler, vagy képviselőfánk.


Ha meg a krémet egy kekszre nyomjuk, tányérdesszertként tálalhatjuk



Megjegyzések