Ezt a desszertet kétszeresen is lehet lazának nevezni.
Egyrészt lazán, kevés munkával el lehet készíteni. Másrészt maga a krém is laza, könnyű állagú.
Tányérdesszertként saját érlelésű rumos meggyel |
Hozzávalók:
- 12 db babapiskóta
- 200 ml habtejszín (hidegen, a hűtőből kivéve)
- 2 evőkanál mascarpone
- 1 citrom reszelt héja és leve
- 2 evőkanál porcukor
Elkészítése:
A mascarponét kikeverem a porcukorral és a citrommal.
Felverem a tejszínt, és óvatosan belekeverem a citromos krémbe.
Egy szögletes üvegtálba (ikeás) beleöntöm a krém harmadát, erre sorakoztatok 6 babapiskótát (keresztben pont annyi fér bele), majd leöntöm a következő adag krémmel. A maradék babapiskótát hosszában teszem a krémre, és befedem a maradékkal.
Pár órára hűtőbe teszem, hogy a babapiskóta megpuhuljon.
Friss gyümölccsel kínálom.
Variáció:
Készíthetek belőle pohárkrémet is.
Pohárkrémként |
Megjegyzések
Megjegyzés küldése