Ugrás a fő tartalomra

Laza citromos desszert

 Ezt a desszertet kétszeresen is lehet lazának nevezni.

Egyrészt lazán, kevés munkával el lehet készíteni. Másrészt maga a krém is laza, könnyű állagú.

Tányérdesszertként saját érlelésű rumos meggyel

Hozzávalók:

- 12 db babapiskóta

- 200 ml habtejszín (hidegen, a hűtőből kivéve)

- 2 evőkanál mascarpone

- 1 citrom reszelt héja és leve

- 2 evőkanál porcukor

Elkészítése:

A mascarponét kikeverem a porcukorral és a citrommal.

Felverem a tejszínt, és óvatosan belekeverem a citromos krémbe.

Egy szögletes üvegtálba (ikeás) beleöntöm a krém harmadát, erre sorakoztatok 6 babapiskótát (keresztben pont annyi fér bele), majd leöntöm a következő adag krémmel. A maradék babapiskótát hosszában teszem a krémre, és befedem a maradékkal.

Pár órára hűtőbe teszem, hogy a babapiskóta megpuhuljon.

Friss gyümölccsel kínálom.

Variáció:

Készíthetek belőle pohárkrémet is.

Pohárkrémként





Print Friendly and PDF

Megjegyzések