Ugrás a fő tartalomra

Krémleves sült karfiolból

(nem saját fotó)


Miért érdemes elkészíteni ezt a levest?
Azért, mert ...
... eltüntethető a maradék sült karfiol (ha egyáltalán marad 😊)
... kevés hozzávalóból elkészíthető
... amíg sül a karfiol, lehet mást csinálni
... egészséges
...  és végül, de nem utolsó sorban nagyon-nagyon finom.

Elkészítése:
A sült zöldségeknél leírt módon elkészítem a karfiolt.
Felforralom a vizet (vagy alaplevet, ha van), és beleteszem a forró karfiolokat. (kivéve néhány apró darabot, amit tálaláskor teszek a levesbe - ez lesz a harapható elem) Pár percig főzöm.
Leturmixolom. Közben hozzáadok egy kevés hideg vajat. És kész.
Tálaláskor a tetejét megszórom apróra vágott friss petrezselyemzölddel/snidlinggel, vagy meglocsolom egy kevés zöldolajjal.
 
Variáció:
Más zöldségekből is készíthető.

Megjegyzések