Ugrás a fő tartalomra

Túrós nudli (Leniwe)

Valahogy elkeveredtem egy lengyel oldalra, és ott láttam ezt a receptet.



 Hozzávalók:

500 g túró

2 tojás

1/2 csésze (125 g)  + egy kevés liszt

1 evőkanál cukor

1 evőkanál búzadara

2 evőkanál vaj

csipet só

Elkészítése:

- Ez az az étel, amihez jobb nem rögös túrót venni. Különben vagy villával kell szétnyomkodni, vagy krumplinyomón áttörni. Egyik se túl jó megoldás. (Villával nehéz dolgozni, és mégsem lesz sima a túró. A krumplinyomót meg nehéz elmosogatni.)

- Belekeverem az olvasztott vajat, a 2 egész tojást, a lisztet - innen már gyúrom -  a búzadarát, a cukrot és a sót.

- Legalább 10 percre a hűtőbe teszem.

- Lisztezett deszkán ujjnyi vastagra nyújtom, és rombusz alakokat vágok belőle. (Az eredeti receptben először nyújtani, majd vágni, aztán sodorni, ellapítani és vágni kellett - ha jól értettem 😏)

- Forrásban levő, erősen sózott vízbe rakom a tésztát. Miután feljöttek a víz tetejére, még 2-3 percig főzöm.

- Kiszedem, lecsepegtetem. Innentől kezdve - hasonlóan a mi krumplis nudlinkhoz -  sok mindent lehet vele kezdeni.

Itt például vajon megpirítottam, majd sárgabaracklekvárral tálaltam.


Megjegyzések