Valahogy elkeveredtem egy lengyel oldalra, és ott láttam ezt a receptet.
Hozzávalók:
500 g túró
2 tojás
1/2 csésze (125 g) + egy kevés liszt
1 evőkanál cukor
1 evőkanál búzadara
2 evőkanál vaj
csipet só
Elkészítése:
- Ez az az étel, amihez jobb nem rögös túrót venni. Különben vagy villával kell szétnyomkodni, vagy krumplinyomón áttörni. Egyik se túl jó megoldás. (Villával nehéz dolgozni, és mégsem lesz sima a túró. A krumplinyomót meg nehéz elmosogatni.)
- Belekeverem az olvasztott vajat, a 2 egész tojást, a lisztet - innen már gyúrom - a búzadarát, a cukrot és a sót.
- Legalább 10 percre a hűtőbe teszem.
- Lisztezett deszkán ujjnyi vastagra nyújtom, és rombusz alakokat vágok belőle. (Az eredeti receptben először nyújtani, majd vágni, aztán sodorni, ellapítani és vágni kellett - ha jól értettem 😏)
- Forrásban levő, erősen sózott vízbe rakom a tésztát. Miután feljöttek a víz tetejére, még 2-3 percig főzöm.
- Kiszedem, lecsepegtetem. Innentől kezdve - hasonlóan a mi krumplis nudlinkhoz - sok mindent lehet vele kezdeni.
Itt például vajon megpirítottam, majd sárgabaracklekvárral tálaltam. |
Megjegyzések
Megjegyzés küldése