... avagy a lusta asszony Vargabélese
Megfőzöd a tésztát, lehetőleg
szélesmetéltet, vagy fodros kockát. Közben egy jó nagy tálban összekeversz fél
kg túrót 1 vaníliás cukorral, 1 evőkanál barna cukorral, esetleg mézzel, 2
egész tojással és 1 citrom reszelt héjával. Teszel bele mazsolát is. Kivajazol
egy hőálló tálat, meghinted annyi cukorral, amennyi az aljára és az oldalára
tapad (a tálat rázogatva tudod a legjobban eloszlatni a cukrot). Leszűröd a tésztát, ráöntöd a túrós keverékre. Összeforgatod, és mehet a
kivajazott edénybe. A tetejét hintsd meg durva zsemlemorzsával. 180 fokon kb
fél óra alatt kész.
Ha van kedved, a túróhoz keverhetsz pár kanál olvasztott vajat. Vagy a tetejét locsolod meg pár kanál olvasztott vajjal!
Egyébként az eredeti stíriai metélt nem más, mint réteslapok közt túróval és mazsolával sült cérnametélt. A hozzávalók tekintetében hasonlít a stíriai metélthez, csak annak a tésztájába kell beletenni a túrót, és nekem nagyon macerásnak tűnik.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése