... ahogy Mamától tanultam - vagy mégsem úgy 😍?
(Itt már nem a tetején van a pörc, mert összekevertem.) |
Kifőzöm a tésztát.
Mama előtte természetesen gyúrta, sodorta, metélte, én meg megveszem a boltban.
Ő büszke volt rá, hogy a saját tyúkjainak a tojásától milyen gyönyörű sárga a tészta, én meg a tojásnélküli, durumtésztát választom.
Közben megpirítom a szalonnát, majd kiveszem, és egy kistányéron félreteszem. A visszamaradt zsírba belekeverem a tejfölt, a túrót, és összeforralom.
Miután leszűrtem a tésztát, egy adagot belekeverek a tejfölös túróba, a tetejét pedig megszórom a szalonnapörccel. Azért csak egy adagot készítek így, mert a család többi tagja -hangulattól függően - másként szereti.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése