Ha hosszabb időre utazunk, igyekszem a hűtő kiüríteni. A végére már csak egy fél fej káposztám, meg egy cukkinim maradt. Fasírozott lett belőle.
1. Káposztából és cukkiniből
Elkészítése:
- nagy lyukú reszelő lereszeltem a cukkinit, besóztam, hagytam állni
- vastagabb csíkokra szeltem a káposztát, enyhén sós vízben puhára főztem, leszűrtem és hagytam kihűlni
- kinyomkodtam a cukkini levét, és egy nagyobb tálba tettem
- apróra vágtam a kihűlt káposztát, annak a levét is kinyomkodtam, és a cukkinihoz raktam
- került még bele 2 tojás, 2 evőkanál olívaolaj, 2 marék rusztikus zsemlemorzsa, bors, pirospaprika és fokhagyma (só már nem!!!)
- jól összekevertem, kicsit hagytam állni
- pogácsákat formáztam, mindkét oldalát zsemlemorzsába forgattam és a kezemmel picit beolajoztam (nagyon óvatosan kellett dolgozni, mert a massza elég puha volt)
- 165 fokon 18 perc alatt sültek meg a forrólevegős sütőben
A maradékot lefagyasztottam.
Azóta már a maradék is elfogyott. Miután kivettem a hűtőből, kb. fél óra alatt felengedett, de utána még betettem 4 percre 165 fokra a forrólevegős sütőbe. Ugyanolyan finom ropogós lett, mint frissen.
5. Leveszöldségekből
Húslevest készítettem, de a benne főtt zöldségekre nem volt szükségem. A sárgarépát, fehérrépát, zellert villával apróra törtem, a paprika csumáját kivettem és a vöröshagymával együtt apróra vágtam. Reszelt fokhagymával, sóval és borssal ízesítettem, majd hozzáadtam az előzőleg beáztatott chia magot és egy maréknyi zsemlemorzsát. Pogácsákat formáztam, amiket meghempergettem zsemlemorzsában, és egy jól felforrósított serpenyőben kezdtem el sütni. Rövid idő múlva megfordítottam, és közepes lángra kapcsoltam.
Most lencsepürével tálaltam.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése