A zöldborsófőzeléket mindig is szerettem, de ez valami egészen más.
Hozzávalók:
- 1 kg zöldborsó
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 1 közepes cukkini (ettől lesz nagyon krémes)
- 2 gerezd fokhagyma (elhagyható, vagy helyette használhatunk taumot ( ide kattintva olvasható a receptje )is, amit a tálaláskor kell a főzelék tetejére tenni)
- 1 csokor menta (ha nincs, jó a petrezselyemzöld is)
- olaj
- só
Elkészítés:
- az apróra vágott vöröshagymát üvegesre dinsztelem
- hozzáadom a zöldborsó 2/3-ad részét (a maradékot megpárolom - lehet mikróban is) és a kockára vágott cukkinit (én meghámozom, mert Valaki így szereti)
- felöntöm vízzel (jobb esetben alaplével)
- sózom (ha fokhagyma-párti vagyok, akkor azt se felejtsem ki), esetleg borsozom
- a borsót puhára főzöm és botmixerrel simára pürésítem
- hozzáadom az egészben maradt párolt borsót és az apróra vágott mentát
- összeforralom és kész
Tálalás:
- rántott fogassal
- pirított vöröshagymával
- fasírozottal
És egy kép valami csoda-főzelékről:
(Nem saját fotó) |
marinált édesköménnyel és sült hagymával |
Megjegyzések
Megjegyzés küldése