Ugrás a fő tartalomra

Zöldborsófőzelék

A zöldborsófőzeléket mindig is szerettem, de ez valami egészen más.



 Hozzávalók:

- 1 kg zöldborsó

- 1 közepes fej vöröshagyma

- 1 közepes cukkini (ettől lesz nagyon krémes)

- 2 gerezd fokhagyma (elhagyható, vagy helyette használhatunk taumot ( ide kattintva olvasható a receptje )is, amit a tálaláskor kell a főzelék tetejére tenni)

- 1 csokor menta (ha nincs, jó a petrezselyemzöld is)

- olaj

- só

Elkészítés:

- az apróra vágott vöröshagymát üvegesre dinsztelem

- hozzáadom a zöldborsó 2/3-ad részét (a maradékot megpárolom - lehet mikróban is) és a kockára vágott cukkinit (én meghámozom, mert Valaki így szereti)

- felöntöm vízzel (jobb esetben alaplével)

- sózom (ha fokhagyma-párti vagyok, akkor azt se felejtsem ki), esetleg borsozom

- a borsót puhára főzöm és botmixerrel simára pürésítem

- hozzáadom az egészben maradt párolt borsót és az apróra vágott mentát

- összeforralom és kész

Tálalás:

- rántott fogassal

- pirított vöröshagymával

tépett hússal

- fasírozottal


És egy kép valami csoda-főzelékről:

(Nem saját fotó)


marinált édesköménnyel és sült hagymával

Megjegyzések