Imádom a rántott húst, de nem bírom az olaj szagot. És keresem azokat a recepteket, amik mindkettőnek megfelelnek. Ez nem egészen rántott hús, de majdnem. És legalább olyan finom.
Elkészítése:
A karajról levágom a felesleges részeket (zsír, hártya ... ), kisujjnyi vastagra szeletelem, kilopfolom és mindkét oldalát enyhén megsózom.
Először lisztbe, majd tojásba forgatom, de ezután nem a megszokott zsemlemorzsa jön, hanem reszelt sajt. Én most trappistát és grana padano-t kevertem össze. A tojásba mártott húst rátettem a reszelt sajtra, a tetejét is megszórtam egy adaggal, és óvatosan áttettem egy sütőpapírral bélelt tepsire. A "panírozás" után megmaradt sajtot a végén még rászórtam a húsra.
180 fokra (alsó-felső sütés) előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt aranybarnára sütöttem.
Ma csicsóka salátával és párolt brokkolival ettük.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése