Ugrás a fő tartalomra

Sültburgonyás saláta



1. paprikával:

A vékony karikára szelt burgonyát és a vékony csíkokra vágott piros húsú paprikát olajjal, kevés sóval és borssal elkeverem, és egy sütőpapírral bélelt tepsire teszem.

200 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt megsütöm.

Közben egy tálban összekeverek natúr joghurtot reszelt citromhéjjal, pár csepp citromlével, apróra vágott petrezselyemzölddel és cayanne-borssal (ehelyett én inkább füstölt pirospaprikát teszek). Ebbe öntöm át a megsült zöldségeket, és óvatosan összekeverem.

2. lilahagymával:

A burgonyát és a hagymát is egyforma, vékonyabb cikkekre vágom, és ugyanúgy megsütöm.

Az öntethez tejfölt keverek össze sóval, borssal, reszelt fokhagymával, apróra vágott petrezselyemmel és csemegeuborkával.

Print Friendly and PDF

Megjegyzések