1953-ban II. Erzsébet koronázási ünnepségére készítették el először ezt az ételt. Azóta számtalan variációja alakult ki, én is változtattam rajta.
(nem saját fotó) |
Hozzávalók:
- zöldségleves leszűrve
- 2 db csirkemellfilé
- 6 evőkanál majonéz
- 3 evőkanál tejföl / joghurt
- 4 evőkanál chutney
- 1 evőkanál currypor
- 1 db mangó juliennre vàgva
- 1 db zöldcitrom héja és leve
- só, bors
Elkészítése:
A levest felforralom, beleteszem a csirkemellet, és alacsony hőfokon 20 percig főzöm. A lében hagyom kihűlni, majd felkockàzom.
Az öntethez összekeverem a többi hozzàvalót, és összeforgatom a csirkével.
Érdemes 1 nappal korábban elkészíteni, hogy az ízek összeérjenek.
Zöldsalátàval tàlalom.
PS:
Elkészítettem, de nem rajongott érte senki. Úgyhogy kimarad a repertoárból, és saját kép sincs, meg ezek szerint nem is lesz.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése