Ugrás a fő tartalomra

Spenótos tészta

 Valamelyik nyáron bulira készültünk, és a szenzáció a vadpörkölt lett volna. Már javában rotyogott, illatozott, mikor kiderült, hogy a társaság egyik tagja vega. Innentől nem csak a pörkölt főtt, de az én fejem is. 

Semmi pánik! Mi van a hűtőben? Spenót és mascarpone. A többi hozzávaló meg innen-onnan előkerült.

Elkészítése:

- felteszem a tésztát főzni

- a spenótot (személyenként 10 dkg) leforrázom, leszűröm, és durvára vágom

- kevés olajon megfuttatom a vékonyra szelt fokhagymát

- rádobom a spenótot, kicsit átkeverem

- hozzáadom a mascarponét (személyenként 1 púpos evőkanál) és összeforralom

- sózom, borsozom

A pörkölthöz készített nokedlivel tálaltam, és nagy sikert aratott. 

Innentől kezdve már tervezetten is készítettem. Igaz, nem nokedlivel, csak kifőtt tésztával.



Sőt, ha mascarpone nem volt itthon, helyette krémsajtot és egy marék reszelt cheddar sajtot használtam

Megjegyzések