Ugrás a fő tartalomra

Paprikáskrumpli cukkinifasírttal

Csak a cím alapján az ember egy teljesen más ételt képzelne el.

De segítek, itt a kép is:


Hozzávalók a fasírthoz:

- 2 közepes cukkini

- 1 tojás

- 2 evőkanál olaj (plussz a sütéshez - attól függően, hogy tepsiben, serpenyőben vagy air fryerben sül-e)

- 2 marék zsemlemorzsa

- 1 csapott teáskanál só

- 1 kávéskanál pirospaprika

- kevés bors

a paprikáskrumplihoz:

- 1 kis fej vöröshagyma

- némi olaj

- fél vastag húsú pirospaprika csíkokra vágva

- 2 közepes krumpli

Elkészítése: 

A  cukkinifasírttal kezdtem, mert a lereszelt cukkininek sózás után legalább 15 percet állnia kell.

Közben feltettem főni a krumplit, apró csíkokra vágtam a vastag húsú pirospaprikát, felkockáztam a vöröshagymát, lereszeltem a fokhagymát.

Összeállítottam a fasírtot, és elkezdtem sütni az air fryerben.

Megdinszteltem a vöröshagymát, pár percig pirítottam vele a paprikát, hozzáadtam a meghámozott és karikára vágott krumplit. Kicsit még pirítottam és a végén megsóztam.

Így pont egyszerre lett kész a két étel.

Print Friendly and PDF

Megjegyzések