Ugrás a fő tartalomra

Sárgarépa-labda

 Van már egy hasonló receptem "Zabpelyhes finomság" néven.

(nem saját fotó)

Hozzávalók:

- 100 g őrölt mandula

- 80 g mag nélküli datolya

- 200 g sárgarépa

- 120 g aprószemű zabpehely

- esetleg ízesítésként őrölt fahéj és szegfűszeg

- kókuszreszelék/kakaó

Elkészítése:

A datolyát egy éjszakára tejbe/narancslébe áztatom.

A sárgarépát apróra lereszelem. Hozzáadom az őrölt mandulát, a zabhelyhet és a fűszereket (ez utóbbi opcionális).

A beáztatott datolyát leturmixolom. Ha kell, teszek hozzá egy kicsit az áztatóléből. Ezt is hozzáadom a többihez, és jól összekeverem.

Kisebb gombócokat formázok a masszából, és kókuszreszelékbe/kakaóba hemperetem.

Fogyasztásig a hűtőbe teszem. A nyers sárgarépa miatt nem szabad hosszú ideig tárolni.

Fontos:

- Legalább 1-2 órára szükség van, hogy az ízek összeérjenek.

Megjegyzések