Van már egy hasonló receptem "Zabpelyhes finomság" néven.
(nem saját fotó) |
Hozzávalók:
- 100 g őrölt mandula
- 80 g mag nélküli datolya
- 200 g sárgarépa
- 120 g aprószemű zabpehely
- esetleg ízesítésként őrölt fahéj és szegfűszeg
- kókuszreszelék/kakaó
Elkészítése:
A datolyát egy éjszakára tejbe/narancslébe áztatom.
A sárgarépát apróra lereszelem. Hozzáadom az őrölt mandulát, a zabhelyhet és a fűszereket (ez utóbbi opcionális).
A beáztatott datolyát leturmixolom. Ha kell, teszek hozzá egy kicsit az áztatóléből. Ezt is hozzáadom a többihez, és jól összekeverem.
Kisebb gombócokat formázok a masszából, és kókuszreszelékbe/kakaóba hemperetem.
Fogyasztásig a hűtőbe teszem. A nyers sárgarépa miatt nem szabad hosszú ideig tárolni.
Fontos:
- Legalább 1-2 órára szükség van, hogy az ízek összeérjenek.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése