Ugrás a fő tartalomra

Majorannás csirkecomb

 A legfinomabb természetesen filézett felsőcombból.

(Nem saját kép)


Elkészítése:

Egy tepsibe, vagy tűzálló edénybe  1/2 dl olajat és ugyanannyi vizet öntök (4 szép, termetes combra számítva). Valószínűleg a húsból még sül ki némi zsír.

A konyhakész combok minden oldalát sóval, borssal és szárított majorannával bedörzsölöm (a borsból keveset, a majorannából jóval többet teszek a húsra - a szárított majorannát a a két tenyerem között egy picit át szoktam morzsolni, úgy jobb lesz az aromája).

A befűszerezett húsokat egymás mellé a tálba fektetem. (Nekem valahogy akkor gusztusos, ha szorosan vannak egymás mellett, de ez nem tartozik a recepthez, csak az én "Steckenpferdem") Letakarom a tetejével, vagy alufóliával, és 40-50 percig 180 fokon sütöm. Ha csontos a hús, akkor legalább 15 percet rászámítok.

Leveszem a fedőt, és még 15-20 percig sütöm 200 fokon. Közben egyszer megfordítom.

VARIÁCIÓK:

- Néha szoktam mellé tenni pár gerezd fokhagymát héjastól, és egy nagyobb vöröshagymát megtisztítva és  elnegyedelve.

- A tepsiben visszamaradt pörzsanyag felhasználásával nagyon finom köret készíthető. Héjában főzöm meg a krumplit. Én a "C" jelzésű, sütni való krumplit szeretem ehhez az ételhez, mert az egy kissé szétesik. Még melegen meghámozom, karikára vágom.  Fontos az időzítés! Ne csak a krumpli legyen meleg, hanem még a tepsi is! 

A tepsiből  kiöntöm a húslevet, majd mehet bele a krumpli. Összeforgatom, és ha száraznak találom, egy kis húslével meglocsolom. Nagyon finom!!!!

Megjegyzések