Olaszországban ettem először, ami nem csoda, mert a recept állítólag Piemontból származik. És az sem csoda, hogy én egy kicsit átalakítottam. Egyrészt azért, mert mostanában borjúhúst csak ritkán lehet kapni, másrészt azért, mert a marhafartő levesemből mindig marad egy csomó hús, harmadrészt pedig azért, mert a nyers tojást még mindig nem vagyok hajlandó megenni, sőt olyan ételt készíteni se!!!
Az eredeti étel történetéről itt olvastam.
Hozzávalók és elkészítés:
- Alapnak főtt marhahús (persze jobb volna borjúcomb, netán karaj) vékony szeletekre vágva.
- A mártáshoz 100 g tonhalkonzervet (olajjal együtt), 1 főtt tojást, 2 evőkanál citromlevet, néhány kapribogyót, pár darab szardellát (enélkül is jó) összeturmixolok. Ha túl sűrű, akkor néhány kanál húslevessel (vagy főzőlével, ha direkt emiatt az étel miatt készítettem a főtt húst) hígítom. Fogyasztásig hűtőbe teszem.
- Tálaláskor a hússzeletekre csorgatom a mártást, a tetejére teszek esetleg 1-1 db kapribogyót, és / vagy parmezánforgácsot, és pirított kenyérszeletet kínálok hozzá.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése