Hozzávalók:
- csirkemell vagy karaj
- liszt
- tojás
- reszelt sajt
- só
- szeletelt bacon
Elkészítése:
- Egy tűzálló tálat kibélelek szeletelt szalonnával.
- A húst szeletekre vágom, vékonyra kiklopfolom, nagyon enyhén sózom. Mindkét oldalát lisztbe és tojásba mártom, majd a szalonnára fektetem. Ha kész az első réteg, megszórom sajttal, és jöhet a következő. A tetejére sajt kerüljön! Erre hajtom vissza az edény oldalán lelógó szalonnát úgy, hogy az egészet fedje. Ha nem elég, akkor pótolom.
Ráteszem az edényre a fedelét. Ha nincs, akkor alufóliával lezárom.
Előmelegített sütőben 200 fokon sütöm. A sütési idő attól függ, hogy mekkora edényben és mennyi hús készül. Én általában 60 percig hagyom, leveszem a fedelet, és még 10 percig sütöm 220 fokon, hogy a szalonna szépen megpiruljon.
Pihentetem egy kicsit, és egy tálra borítom. Tényleg úgy néz ki, mint egy torta.
Melegen és hidegen is nagyon finom. Hidegen azonban könnyebb szeletelni.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése