Ugrás a fő tartalomra

Hústorta

Réges-régi recept. Nagyobb családi ebédekre ezt szoktam készíteni. Finom, mutatós, könnyen szállítható. Sokféle köret illik hozzá, a különféle salátáktól a hagyományos rizs-krumpli-kenyér "szentháromságig" tulajdonképpen minden.

Hozzávalók:

- csirkemell vagy karaj

- liszt

- tojás

- reszelt sajt

- só

- szeletelt bacon

Elkészítése:

- Egy tűzálló tálat kibélelek szeletelt szalonnával.

- A húst szeletekre vágom, vékonyra kiklopfolom, nagyon enyhén sózom. Mindkét oldalát lisztbe és tojásba mártom, majd a szalonnára fektetem. Ha kész az első réteg, megszórom sajttal, és jöhet a következő. A tetejére sajt kerüljön! Erre hajtom vissza az edény oldalán lelógó szalonnát úgy, hogy az egészet fedje. Ha nem elég, akkor pótolom.

Ráteszem az edényre a fedelét. Ha nincs, akkor alufóliával lezárom. 

Előmelegített sütőben 200 fokon sütöm. A sütési idő attól függ, hogy mekkora edényben és mennyi hús készül. Én általában 60 percig hagyom, leveszem a fedelet, és még 10 percig sütöm 220 fokon, hogy a szalonna szépen megpiruljon.

Pihentetem egy kicsit, és egy tálra borítom. Tényleg úgy néz ki, mint egy torta.

Melegen és hidegen is nagyon finom. Hidegen azonban könnyebb szeletelni.

Print Friendly and PDF

Megjegyzések