Ugrás a fő tartalomra

Vöröslencse-szuflé

 A vöröslencsével szeretek dolgozni, a szuflét meg még mindig nem ismerem. Mivel a recept egyik kedvenc szakácskönyvemből van, télen (vagy ősszel) ki is fogom próbálni.

Hozzávalók: 

- 300 g vörös lencse

- 1 evőkanál olvasztott vaj

- 100 g túró

- 1 tojás

- 2 tojásfehérje

- 1 evőkanál keményítő

- só, bors, gyömbérpor/ reszelt gyömbér, curry

Elkészítés:

- a lencsét leöblítem és enyhén sós vízben puhára főzöm (a vöröslencsét nem szükséges előre beáztatni, a főzővízbe tehetek 2 db babérlevelet is), leszűröm és pürésítem, belekeverem a keményítőt

- a túrót, az olvasztott vajat és a tojást összekeverem, ízesítem a fűszerekkel

- a felvert tojásfehérjét óvatosan belekeverem a masszába

- kivajazott formákba töltöm, vízfürdőbe teszem, és 200 fokra előmelegített sütőben 35-40 perc alatt készre sütöm


Megjegyzések