A vöröslencsével szeretek dolgozni, a szuflét meg még mindig nem ismerem. Mivel a recept egyik kedvenc szakácskönyvemből van, télen (vagy ősszel) ki is fogom próbálni.
Hozzávalók:
- 300 g vörös lencse
- 1 evőkanál olvasztott vaj
- 100 g túró
- 1 tojás
- 2 tojásfehérje
- 1 evőkanál keményítő
- só, bors, gyömbérpor/ reszelt gyömbér, curry
Elkészítés:
- a lencsét leöblítem és enyhén sós vízben puhára főzöm (a vöröslencsét nem szükséges előre beáztatni, a főzővízbe tehetek 2 db babérlevelet is), leszűröm és pürésítem, belekeverem a keményítőt
- a túrót, az olvasztott vajat és a tojást összekeverem, ízesítem a fűszerekkel
- a felvert tojásfehérjét óvatosan belekeverem a masszába
- kivajazott formákba töltöm, vízfürdőbe teszem, és 200 fokra előmelegített sütőben 35-40 perc alatt készre sütöm
Megjegyzések
Megjegyzés küldése