A valamilyen módon (fóliában / sütőpapírban / grillen / serpenyőben sütve) elkészített lazachoz kiváló kiegészítő a kapros uborka.
Hozzávalók 4 főre:
- 4 lazacszelet bőre nélkül
- 2 db kígyóuborka
- 1 db kis fej vöröshagyma (ha van, akkor a sonkahagyma vagy a salottahagyma jobb, mert azoknak az íze kevésbé intenzív)
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 csokor kapor
- 1 kis doboz mascarpone
- só, bors és kevés citromlé
Elkészítés:
- az uborkát nagy lyukú reszelőn lereszelem
- a vöröshagymát és a fokhagymát vékony szeletekre vágom
- a hagymát kevés olajon megdinsztelem, hozzáteszem a fokhagymát, és mikor érzem az illatát, belekeverem az uborkát
- sózom, borsozom és hozzáadom a kapor 2/3-ad részét
- időnként kevergetve főzöm 5-10 percig (a sótól majd enged valamennyi levet az uborka, de ha szükséges, egyszer-egyszer önthetek rá egy picit)
- belekeverem a mascarponét és összeforralom
- a végén hozzáteszem a maradék friss kaprot és ízesíthetem pár csepp citromlével
Megjegyzések
Megjegyzés küldése