Ugrás a fő tartalomra

Lazac kapros uborkával


A valamilyen módon (fóliában / sütőpapírban / grillen / serpenyőben sütve) elkészített lazachoz kiváló kiegészítő a kapros uborka.

Hozzávalók 4 főre:

- 4 lazacszelet bőre nélkül

- 2 db kígyóuborka

- 1 db kis fej vöröshagyma (ha van, akkor a sonkahagyma vagy a salottahagyma jobb, mert azoknak az íze kevésbé intenzív)

- 3 gerezd fokhagyma

- 1 csokor kapor

- 1 kis doboz mascarpone

- só, bors és kevés citromlé

Elkészítés:

- az uborkát nagy lyukú reszelőn lereszelem

- a vöröshagymát és a fokhagymát vékony szeletekre vágom 

- a hagymát kevés olajon megdinsztelem, hozzáteszem a fokhagymát, és mikor érzem az illatát, belekeverem az uborkát

- sózom, borsozom és hozzáadom a kapor 2/3-ad részét

- időnként kevergetve főzöm 5-10 percig (a sótól majd enged valamennyi levet az uborka, de ha szükséges, egyszer-egyszer önthetek rá egy picit)

- belekeverem a mascarponét és összeforralom

- a végén hozzáteszem a maradék friss kaprot és ízesíthetem pár csepp citromlével




Megjegyzések