Ez megint egyike lenne a megismételhetetlen sütiknek, ha nem írnám le a receptet gyorsan. A túró és a szilva indították el a lavinát: a múltkori túrós tésztából megmaradt egy csomag túró, a szilva meg rohamos gyorsasággal kezdett fogyni az utcai fánkról, úgyhogy leszedtünk egy adagot fagyasztani. És ami már nem fért a fagyasztóba, azzal is kezdeni kellett valamit ...
Hozzávalók:
- 250 g túró
- 150 g vaj
- 100 g porcukor
- 1 cs. vaníliáscukor
- 4 tojás
- 1 kis pohár tejföl
- 250 g liszt
- pici só
Elkészítése:
- a túrót kikeverem a puha vajjal, a cukrokkal és a sóval
- tovább keverve egyesével hozzáadom a tojássárgákat, majd a tejfölt
- adagonként belekeverem a lisztet
- felverem a tojásfehérjéket, és óvatosan belekeverem a tésztába
- kivajazok egy magasabb oldalú tepsit, meghintem barna cukorral (liszt helyett), belepakolom a negyedelt szilvát (jó sokat), és óvatosan rákenem a tésztát
- 180 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt készül el - a tészta aranybarna lesz, a szilva levet enged és finom puha lesz
- a tepsiben hagyom kihűlni és minden adaghoz kanalazok egy kicsit a szilvaléből is
PS: Melegen finomabb, mert ahogy hűl, tömörödik a tészta állaga. Persze nem hiába barátunk a mikró, ezen is tud segíteni. 😜
Megjegyzések
Megjegyzés küldése