Ugrás a fő tartalomra

Kevert túrós szilvaszósszal

 Ez megint egyike lenne a megismételhetetlen sütiknek, ha nem írnám le a receptet gyorsan. A túró és a szilva indították el a lavinát: a múltkori túrós tésztából megmaradt egy csomag túró, a szilva meg rohamos gyorsasággal kezdett fogyni az utcai fánkról, úgyhogy leszedtünk egy adagot fagyasztani. És ami már nem fért a fagyasztóba, azzal is kezdeni kellett valamit ...



Hozzávalók:

- 250 g túró

- 150 g vaj

- 100 g porcukor

- 1 cs. vaníliáscukor

- 4 tojás

- 1 kis pohár tejföl

- 250 g liszt

- pici só


Elkészítése:

- a túrót kikeverem a puha vajjal, a cukrokkal és a sóval

- tovább keverve egyesével hozzáadom a tojássárgákat, majd a tejfölt

- adagonként belekeverem a lisztet

- felverem a tojásfehérjéket, és óvatosan belekeverem a tésztába

- kivajazok egy magasabb oldalú tepsit, meghintem barna cukorral (liszt helyett), belepakolom a negyedelt szilvát (jó sokat), és óvatosan rákenem a tésztát

- 180 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt készül el - a tészta aranybarna lesz, a szilva levet enged és finom puha lesz

- a tepsiben hagyom kihűlni és minden adaghoz kanalazok egy kicsit a szilvaléből is

PS: Melegen finomabb, mert ahogy hűl, tömörödik a tészta állaga. Persze nem hiába barátunk a mikró, ezen is tud segíteni. 😜


Megjegyzések