Hozzávalók 4 adaghoz:
100 g
búzadara
7 g búzaliszt
250 ml tej
1 csomag vaníliás cukor
3 db
tojássárgája
3 db
tojásfehérje
100 g
kristálycukor (én nem szoktam ennyit beletenni)
1 citrom
reszelt héja
A sütéshez:
50 g vaj
A tálaláshoz:
porcukor
vagy baracklekvár
Elkészítése:
Egy nagyobb tálban a lisztet elkeverem a búzadarával, a reszelt citromhéjjal, majd ráöntöm a tejet, és alaposan elkeverem. Kb. 60 percig állni hagyom.
A tojássárgákat habosra keverem a cukorral, és a tejes keverékhez adom.
A fehérjét kemény habbá verem (egy ici-pici só, vagy pár csepp citrom segít, hogy keményebb legyen), és hozzákeverem a masszához.
Egy nagyobb serpenyőben felforrósítom a vajat, és ráöntöm a tésztát. Először hagyom, hogy összeálljon, majd egy lapáttal kevergetem, forgatom. Ezzel apró darabokra tördelem. Figyelek arra, nehogy leégjen, de azért minden oldala megpiruljon.
És még arra kell figyelni, hogy a serpenyő elég nagy legyen ahhoz, hogy kényelmesen tudjam kevergetni a masszát.
Természetesen sárgabaracklekvárral a legfinomabb.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése