Ugrás a fő tartalomra

Császármorzsa


 

Hozzávalók 4 adaghoz:

100 g búzadara

7 g búzaliszt 

250 ml tej 

1 csomag vaníliás cukor

3 db tojássárgája

3 db tojásfehérje

100 g kristálycukor (én nem szoktam ennyit beletenni)

1 citrom reszelt héja

A sütéshez:

50 g vaj

A tálaláshoz:

porcukor vagy baracklekvár

Elkészítése:

Egy nagyobb tálban a lisztet elkeverem a búzadarával, a reszelt citromhéjjal, majd ráöntöm a tejet, és alaposan elkeverem. Kb. 60 percig állni hagyom.

A tojássárgákat habosra keverem a cukorral, és a tejes keverékhez adom.

A fehérjét kemény habbá verem (egy ici-pici só, vagy pár csepp citrom segít, hogy keményebb legyen), és hozzákeverem a masszához.

Egy nagyobb serpenyőben felforrósítom a vajat, és ráöntöm a tésztát. Először hagyom, hogy összeálljon, majd egy  lapáttal kevergetem, forgatom. Ezzel apró darabokra tördelem. Figyelek arra, nehogy leégjen, de azért minden oldala megpiruljon.

És még arra kell figyelni, hogy a serpenyő elég nagy legyen ahhoz, hogy kényelmesen tudjam kevergetni a masszát.

Természetesen sárgabaracklekvárral a legfinomabb.


Megjegyzések