Csak mert a net tele van újragondolt ételekkel, időnként nagyon jó hagyományosat is készíteni! Egyrészt van akinek ez hat újdonságnak, másrészt az idősebbekben (mint én) felidézheti a régi gyerekkort, az elfelejtett ízeket.
Annyiban azért ez sem hagyományos, hogy a sűrítéshez rántás helyett keményítőt használtam. Keményítő sem kell, ha a megfőtt krumpli egy részét szétnyomkodjuk a kész ételben.
Hozzávalók:
- 1 kis fej kelkáposzta
- 1 kis fej vöröshagyma
- 2 szem krumpli
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál őrölt piros paprika
- kevés olaj
- 1 evőkanál keményítő
- só, bors, majoranna és őrölt köménymag a fűszerezéshez
Elkészítése:
- a kelkáposzta sérült külső leveleit leszedem, megmosom, negyedelem és csíkokra vágom
- a vöröshagymát apróra kockázom, a fokhagymát pedig vékonyra szeletelem
- kevés olajon elkezdem dinsztelni a vöröshagymát
- a krumplit kis kockára vágom
- a fokhagymát hozzáadom a vöröshagymával, kicsit együtt dinsztelem (amíg nem érzem a fokhagyma illatát)
- megszórom a pirospaprikával, elkeverem és azonnal felöntöm hideg vízzel
- hozzáadom a kelkáposztát, a krumplit, és hozzáadok annyi vizet, amennyi ellepi
- sózom és hozzáadom a fűszereket (mindegyikből csak keveset, inkább a végén ízesítem - ha szárított majorannát használok, a két tenyerem között elmorzsolva adom az ételhez)
- 20-30 perc alatt megpuhul, állandó kevergetés mellett hozzáadom a pici hideg vízben elkevert keményítőt, amivel még felforralom, de tovább nem főzöm.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése